Adventure therapeut bij Outback Explorers

Wil jij Adventure Therapeut worden? 

Wil jij (onder begeleiding) een zelfstandige praktijk opbouwen? 

Heb jij ervaring en een basisopleiding in de hulpverlening? 

Dan ben ik op zoek naar jouw.

Outback Explorers is op zoek naar Franchisenemers met een hart voor jongens en gevoel voor ondernemen. Ik wil graag met jou Adventure therapie toegankelijk maken voor veel jongens en hun ouders. 

IMGA0227.JPG

Wat is Adventure therapie?

Adventure therapie is een therapie die zich richt op het wegnemen of stabiliseren van (vorse) gedragsproblemen. De gedragsproblemen hebben een negatieve impact op belangrijke relaties van de cliënt. In therapie wordt er gezocht naar positieve beïnvloeding van de negatieve interactie patronen. Er wordt daarbij gebruik gemaakt van de positieve invloed van een natuurlijke, maar voor de deelnemers onbekende omgeving. 

Wanneer keuzes aan den lijve worden ervaren en alle zintuigen bij het leren betrokken zijn, gaat een leerproces de diepte in.  Door te voorzien in een unieke omgeving met uitdagende opdrachten, zet adventure therapie aan tot actie. De lichte stresservaring die dit met zich meebrengt boort het probleemoplossend vermogen aan en maakt het gemakkelijker om samenwerkingsverbanden aan te gaan. Door de therapie ervaren deelnemers meer vertrouwen in elkaar waardoor er een betere verbinding tussen mensen ontstaat.

In de kolom hiernaast ziet je een voorbeeld flimpje hoe Adventure therapie er in de praktijk uit kan zien.

Wat is de franchiseformule?

De achterliggende jaren  heb ik een organisatie opgezet. De vorm die ik gekozen heb is een Franchise organisatie. Bij franchising, in ons geval, is de hulpverlener ook een zelfstandig ondernemer je bouwt een eigen bedrijf op. De franchisenemer conformeert zich aan de ideeën en de uitstraling van Outback Explorers (de franchise formule) Ook wordt er gebruik gemaakt van een centrale organisatie en faciliteiten die er al liggen. Ik als franchisegever verzorg, met behulp van andere professionals, een vierjarig opleidingstraject voor jou. Je wordt geschoold als Outback Explorers ondernemer, verkoper en als Adventure therapeut. Je werkt samen in het Outback Explorers team, stuk voor stuk mensen met de zelfde passie als jij. Jongenshulpverlening in een natuurlijke omgeving en zelfstandige ondernemens. In het hele traject wordt je intensief begeleid.

Vooropleidingseisen

Dit opleidingstraject vraagt (relevante) eerder verworven competenties.
Minimaal HBO opleidingsniveau.
Studie richting Socialwork of aanverwant.
Minimaal 3 jaar werkervaring bij afronding van dit opleidingstraject.
Een basis opleiding in ervaringsleren. Of onze Cursus: Adventure based coaching.

Een assessment is onderdeel van de sollicitatie procedure.
De opstartfase van een eigen Outback Explorers vestiging duurt vier jaar. Binnen deze fase vindt ook de scholing tot Adventure Therapeut plaats. 

Vrijdag 7 juli vindt er een besloten bijeenkomst plaats voor geïnteresseerde aspirant franchisenemers.

 

Ben je geïnteresseerd vul je naam in en ik nodig je uit voor een gesprek.