Publicaties

In de Nederlandse vakliteratuur is nog niet veel te vinden over Adventure Therapy. Ik wil met deze site de ideeën van Adventure therapie meer bekendheid geven. Vanuit het Internationale Adventure Therapy Comité (IATC) heb ik de vraag gekregen of ik in Nederland het Adventure Therapie meer bekendheid wil geven. Op deze pagina wil ik interessante informatie met jullie delen.
Veel lees plezier.

Gratis Downloads en andere informatie :

Boysproof onderwijs (opinieartikel ND mei 2016 )

Het is hard nodig dat het onderwijs beter wordt afgestemd op jongens. Daarom is het initiatief genomen voor een Platform Boysproof Onderwijs. Leraren gaan elkaar inspireren om jongens beter les te geven.


Lees meer

Jongensontwikkeling.

We gaan er vanuit dat jongens zich sociaal-emotioneel op een andere manier ontwikkelen dan meisjes.Er is voldoende basis om te spreken van specifieke jongens- en specifieke meisjeskwaliteiten.

Onderwerpen in deze download:

De invloed van testosteron op de ontwikkeling van de hersenen

De invloed van testosteron op het gedrag

Invloed van de cultuur

Fysiek-emotionele behandelvisie

Jongens ontwikkeling Downloaden.

Gedragsverandering bij jongeren – Constructief omgaan met onaangepast gedrag.

 De rebound afdeling van de Jacobus Fruytier scholengemeenschap bestaat tien jaar, dat mag gevierd worden! Betrokkenen en zorgdocenten werden uitgenodigd voor een congres waarin een stukje kennis en expertise gedeeld werd. Ook Karel Post van Outback explorers deed een inhoudelijke bijdrage. 

Gedragsverandering bij jongeren – Constructief omgaan met onaangepast gedrag.  Downloaden.

Ervaringsleren

Ervaringsleren is de basismethodiek van adventure based werken. Een vereenvoudigde definitie van ervaringsleren is: leren door doen, met reflectie (Gass, 1993). Door het doen leren de deelnemers. Door het reflecteren maken ze er een bewust proces van. 

Er zijn twee grondlegers te noemen van ervaringsleren in het adventure based werken. Namelijk Dr. Kurt Hahn (1886-1974)  en Kurt Lewin (1890-1947) 

Download een klein document iets meer achtergrond info over deze personen,